Over

Ik ben nieuwsgierig, maar ook betrokken bij de wereld om mij heen. Als wetenschapsjournalist kan je die twee leuk combineren. Ik vind het fijn dat je als journalist vragen mag stellen, maar ook prettig dat ik het daarna overzichtelijk op een rij mag zetten. Ik kijk graag voorbij de Nederlandse grens en maakte reportages in vooral Oost Afrika. Thema’s waar ik vaak over schrijf zijn klimaatverandering, voedselzekerheid en landbouw, armoede en internationale samenwerking.

Vaste opdrachtgevers zijn op het moment NEMO Kennislink (in het thema klimaat) en Vice Versa, maar ik werk ook voor andere bladen of kranten.

Ik ben zelfstandig journalist, maar ben daarnaast ook in te huren als science communicator. In opdracht van bijvoorbeeld een universiteit, maatschappelijke organisatie of ministerie maak ik dan boeken, brochures of websites. Ik schrijf teksten, maar kan ook de hele productie coördineren, waarbij ik zo nodig andere schrijvers, vertalers en vormgevers uit mijn netwerk kan inschakelen.

Ik studeerde tropisch landgebruik en ontwikkelingssociologie bij Wageningen Universiteit, waarbij ik anderhalf jaar veldwerk deed in Zuid-Afrika en Tanzania. Na mijn studie ben ik aan het werk gegaan als journalist. Ik leerde het vak door een cursus aan de Hogeschool Utrecht, maar vooral door het in praktijk te leren bij uitgeverij Cereales. Daar was ik tien jaar in dienst als wetenschapsjournalist van het universiteitsblad van Wageningen (Resource). Later was ik partner in een communicatiebureau op gebied van voedsel, water en energie in internationaal verband (ImpactReporters). Inmiddels heb ik 22 jaar ervaring als wetenschapsjournalist.

Ik woon samen met mijn vriendin Marianne en zoon Dorian, ik ben honden- en kattenliefhebber, boekenlezer, moestuinder en boeddhist.