Over mij

Ik ben een nieuwsgierige wetenschapsjournalist. Mijn verhalen bieden nieuwe, nuttige of grappige inzichten aan het bredere publiek. Ik schrijf daarnaast ook voor beleidsmakers of wetenschappers. Mijn nieuwsgierigheid drijft mij tot soms onvermoede uithoeken, maar meestal schrijf ik over internationale samenwerking, mondiale duurzaamheid, voedselzekerheid, landbouw, klimaatverandering, waterbeheer of biodiversiteit. Uitgangspunt is vaak onderzoek uit de economie, bestuurskunde, sociologie of landbouwwetenschappen. Wetenschap staat nooit op zichzelf, maar heeft een relatie met de samenleving, met bedrijven en met beleid en politiek. Die context wil ik graag verhelderen in mijn stukken. Ik ben ook geïnteresseerd in het functioneren van de wetenschap zelf.

Bladen waar ik voor werk of werkte zijn onder andere Vice Versa, Volkskrant, Kijk, SciDev.net, OneWorld, GroenLinks magazine en the BrokerResource (het blad van Wageningen UR) en Kennis Online (een blad van Wageningen UR voor beleidsmakers). Ik schreef ook artikelen voor een interne nieuwsbrief van het ministerie van EZ over voedselzekerheid, gericht op de Nederlandse ambassades.

Ik werk ook als tekstschrijver, en maak dan in opdracht van anderen teksten voor bijvoorbeeld boeken, websites of brochures. Ik sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam Joris Tielens wetenschapsjournalist, KvK-nummer 55428460.

Reacties zijn gesloten.